Viimane soe õhtu veini ja hea seltskonnaga Iguazus
Olemegi jõudnud olukorda, kus teil on soojem kui meil. Palju õnne! Aga me ei heida meelt. Pagana külm on küll. Öösel lõdisesin ikka korralikult ja kiskusin vana kuumaverelist Manni kõvemini kaissu. Päeval paistis päike, nii et oli väga ilus ja vahepeal isegi nii soe, et võtsime kilekad ära. Buenos Aires on tõesti imeilus, meenutab väga Pariisi, mis on üks minu ja Henri suurtest lemmikutest. Laiad avenüüd, väiksed poekesed, käsitsimaalitud sildid, kohvilõhn ja koogikesed.

Kirik San Telmos; üks paljudest rikkalikest pagar-kondiitriäridest

Tüüpiline BA vaatepilt - koerajalutaja; meie "kodupoeke", otse ukse ees

San Telmo imeilusad tänavad *2; San Telmo on tõeline antiigi- ja vanakraamiparadiis
Esimese "sooja" tervituse Buenos Aireses saime eile lennujaamast tulles taksojuhilt. Olime kuulnud küll, et siinsed taksistid tahavad turistidele hirmsasti ekskursioone teha, aga otsustasime õnne proovida. Ja saimegi oma linnatuuri kätte. Õnneks küll mitte väga hirmsa - tavalise 40 peeso asemel maksime 65 peesot (ca 150 eek ja 220 eek).
Elame Pauli ja Mariana juures. Paul on austraallane, õpetab siin veidi inglise keelt ja naudib niisama elu. Mõned aastad tagasi sõitis ta ihuüksi 6 aastaga jalgrattal ümber maailma. Enamus sellest ajast veetis ta Aafrikas, kus külaelanikud talle alati öömaja ja toitu pakkusid. Paul oli neile raha pakkunud, aga keegi ei võtnud vastu. Mõni tappis valge külalise auks oma viimase lehmagi ära. Nüüd tahab Paul samamoodi teistele rännulistele oma kodu uksed avada ja "tagasi maksta". Mariana on kultuuriajakirjanik ja kirjanik. Tema sulest on ilmunud 2 romaani, peagi ilmub lühijutukogu. Viimane romaan ilmub peagi ka saksakeelsena.
Oma esimese päeva sisustasime külastades ühte paljudest Buenos Airese kuulsatest linnaosadest. San Telmo oli kunagi rikka rahva elurajoon, aga ühel hetkel liikus "rikas rahvas" põhjapoole ja San Telmo jäi nö vaeslapseossa. Viimasel ajal on uhked majad taas ellu ärganud, neid renoveeritakse, majades tegutsevad uhked antiigipoed, butiigid ja kohvikud. Veidi sarnane lugu Rio de Janeiro Santa Teresaga, aga San Telmo on täna paremas olukorras. Antiigipoed tekitasid kananaha ihule - nii palju oli ilusaid nõusid, mööblit, maale, topse, kaste, mööblit jne jne. Hinnad olid veidi krõbedamad, kui Brasiilias, aga valik oli suurem. Oleks tahtnud kotitäit raha ja suurt autot, et head kaupa kokku kraapida :).
Mann matkas nii et seda nägu ilma virisemata. Uskumatu, mu enda jalad olid ka juba väsinud. Vahepeal värskendasime end värskete sarvesaiadega. Tagasitulles otsisime erinevatest poekestest toidukraami kokku (siin ei osteta kõike ühest supermarketist, vaid juustu-sinki ühest spets poekesest, saiakraami pagarilt, köögivilja vastavast poest jne) ja tulime koju külmetama :). Õnneks ostsime ka järjekordse Mendoza veinikese, mis veidi õhtut soojendab!

Comments (6)

On 2. juuli 2009, kell 09:55 , Eva ja CO ütles ...

Tere üle pika aja! Olen nüüd kodus ja internetiseeritud! Jube mõnus! Tegin endale kohe mõnusa hommiku (lapsed veel magavad) - keetsin kohvi, valmitasin võileiva ja asusin teie blogi lugemata lugusid lugema. Paremat hommikut annab ette kujutada :) Jube, kui külm teil seal on! Vaatan praegu siin ilmateadet ja ainult neli kraadi sooja! Uhhh! Meil hetkel (kell on 9.45) juba +20 See Iguazu kosk on tõesti võimas! Ega selle juures vist rääkida ei saanudki, kose mühin oli vist nii suur! Pidite vist viibeldes vaimustust üles näitama omavahel. Piltidelt jääb mulje nagu oleksite seal ainult kolmekesi olnud, kas tegelikult oli rahvast palju seda vaatamas? Buenos Aires tundub piltide järgi hästi ilus linn, loodetavasti leiate üles ka sealsed parimad söögid :) Sellest on kahju, et brasiillastele saasta müüakse. Loodetakse vist selle peale, et nad pole muud maailma näinud ja on sellegagi rahul, mida neile pakutakse.
Me nüüd enam vist Elvasse ei lähe, kodus on ka mõnus olla. Nii, et olen nüüd kogu aeg blogi aktiivsete lugejate hulgas! Ax läheb ju laulupeole laulma sellel nädalavahetusel. Ma veel ei tea, kas ma vaatama lähen. Sõltub ilmast! Praegu on küll imeilus (nagu ma juba enne ütlesin). Eile, kui Elvast ära tulime, oli metsik äike ja isegi rahet tuli. Oligi mõnes mõttes hea,polnud kahju ära tulla (eriti, et Kalle meelitas Tallinna ilusa ilmaga).
Nüüd sai küll metsikult pikk kommentaar, aga no ma pole juba üle kahe nädala löögile ka saanud ;)
Vahvaid elamusi ja palju tervitusi, eriti baleriin-Mannile! Ta on ikka SUPER!
Eva-U

 
On 2. juuli 2009, kell 12:10 , Anonüümne ütles ...

Loen praegu Liis Kängsepa raamatut "Minu Argentiina" ja nüüd olete teie ka järjega just Buenos Aireses! Raamatu autor kirjeldab sealset talve üsna kõledana. Loodan, et teie elupaigas on parem küttesüsteem kui temal oli. H Saaremaalt

 
On 2. juuli 2009, kell 20:33 , evake ütles ...

Tere venna,vennanaine ja imearmas Eva Maria! See pilt, kus Juta ja Eva küünlavalgel istuvad on nagu maal, päriselt. Super, armas, ma olen sillas. Lahe, et edasi liigute, see tähendab seda, et varsti on ka kord peatuse käes nimega Tartu. Kas Mann ikka meid ka küsib:)ma nii igatsen, ausõna, vahel eriti tuleb kohe pisar silma, et teid käega katsuda ei saa.. Meil on jah pragu veel kena ilm, aga minu Alondra on nohune ja virel. Ja tagatipuks on tal vist veel stomatiit. Homme lähen arstile, et täpselt teada. Palavikku pole aga suu on kõik valget jama täis. Sama sai ta natuke ikka süüa, loodame, et väge valus siiski pole. Homme on Tuuliki õe Ina tüdrukute õhtu, ta abiellub 17ndal, läheme linna nalja tegema. Vägisi tuleb Juta tüdrukuteõhtu meelde:):):) Loodame, et saan ikka minna. Kui paremaks ei lähe siis pean ju ikka koju jääma. Alex on issiga luunjas, õpib tööd tegema, nii ulakas viimasel ajal. Tibu magab ja mina mõtlesin teile.... Olge siis sama armsad edasi ja nagu ikka suured kallistused....

 
On 3. juuli 2009, kell 01:37 , Juc ütles ...

No tere Eva U, nii vahva, et jälle internetiseeritud olete. Ax helistas eile mulle siia ka õhtul, nii armas temast. Me olime just linnast tulnud ja läbi nagu käbid. Nii tore oli Axikese häält kuulda. Iguazus oli rahvast ikka veel, päris palju, aga me ei tahtnud neid fotodele :). Iguazus sai ikka rääkida, aga müra oli suur. Õhk ja hääl oli nagu Mosinal, päris nostalgiline. :). BA on tõesti ilus. Siin on väga maitsvad grillvorstid ja superhead tomatid. Nii et on ühtteist väga head ka. Suured tänud kõigi vahvate soovide eest, tervitused kõigile.
H., lugesime ka seda Kängsepa raamatut. Kõik jumala õige :). Meil ei ole siin mitte temast parem soojendus, vaid meil puudub soojendus üldse. Öösel on 4 kraadi toas :).
Eva T. Nii armas kiri. Mann jah ikka küsib teie kõigi järgi. Tema kujutab ette, et ehitame peedule hästi pika laua ja siis loeb kõik 30 sõpra üles, kelle ta sinna kutsub, te olete alati kõik sees :). Mannil oli ka stomatiit. Tüütu, aga läks täitsa ruttu üle. Samas mõnel kipub uuesti tulema. Väga tüütu. Hea, et ilus ilmgi on. Loodetavasit saad ikka plikadeõhtule minna, minu oma oli küll vägev. Kõigi aegade ägedaim! :) Musid-kallid kõigile!

 
On 3. juuli 2009, kell 22:54 , Unknown ütles ...

Lugesin ja mõtlesin, et see peab ikka päris jahe olema.Kas teil villased sokid on kaasas? Need kuluksid küll marjaks ära.
Muide, oli aeg kui meil siin olid ka väikesed poekesed: leiva-, piima-, lihapood jne. See oli küll päris ammu.
Vaatasin saiakeste pilti ja tekkis küsimus: huvitav , mis saiakesi seal küpsetatakse.
Kas kõik on erinev võrreldes meie küpsetistega või on ka midagi sasrnast. No moskva saiakesi tõenäoliselt seal ei leia.
Olge siis vaprad ja ärge haigeks jääge!
Tervitades Kristin

 
On 4. juuli 2009, kell 03:16 , Juc ütles ...

Külm jah siin öösiti toas, villakad on täitsa olemas, aga siiani pole siiski nii hull olnud, et viitsiks neid kotist välja tirida :).
Mäletan isegi mina, et olid väiksed poekesed. Mulle selline asi meeldib, aga meil on nüüd ainult kaubanduskeskused ja saia ostmiseks peab kilomeetri maha jooksma :).
Saiakesi on erinevadi, nad panevad kõige sisse Dulce de lechet, mille saad, kui keedad kinnist kondenspiimapurki 1-2 h. See on hirmmagus. kõige levinumad saiakesed on croissantid, ehk siinse nimega medialunad - võitaignast sarvesaiad. Hommikuse kohviga sulavad suus. Ja siis veel alfajored, need on küpsistest hamburgerid, vahel dulce de leche ja peal sokolaad vms. Väga populaarsed!
Püüame mitte haigeks jääda! Aitähh!