Tänaõhtused tuletantsijad hostelis; kohaliku päritolu laps Cairnsi laguunis

Põõsatoidu maitsed - sõrmelaim, metsik laim, pipraleht, quandong...; känguruliha dukkaga, krokodilli pelmeenid, emupasteet, suitsetatud kuningkala

Lindude söötmine loomapargis; lapsed laguunis

Unelev känguru; üllatuslikult ärkvelolev koaala; Mann laguunis

Mann ja Henri söödavad kängurusid; üks hulkuv sisalikuline

Jeerum, tundub, et nii palju on viimasest kirjutamisest m22das, et ei m2letagi, kuhu omadega j2in. Vist sinna, et ees oli viimane p2ev Kullarannikul. V2tsime siis ette ja kylastasime Currumbini loomaparki. V2ga lahe oli, sai ise k2ngurude hiiglaslikku aeda sisse minna ja neid paitada, sasida ja sygada. Syya ka anda. Ja emud olid ka samal otstarbel lahti lastud. See ei k6lanud nyyd v2ga ilusti, aga m6te j22b samaks. Lisaks n2gime oma hiiglaslikku 4 meetrist mereveekrokodilli. Issake, kui suur ta oli. Sellist Henri kyll sabast ei l2heks sikutama. Ma loodan v2hemalt. Tuligi v2lja, et need, kes inimesi s66vad on needsamas hiiglased ja mageveekrokodille inimesed eriti ei huvita. Siin on reisijuhis kirjas, et j6gedes ei tohi n6usid pesta v6i s66giseid k2si jne. Nii et t6sine v2rk. Aa, ja lisaks n2gime kolme maailma kymnest myrgisemast maost. Neil oli parajasti l6unaaeg, nii et yhel oli surnud hiir poolest saati suust v2ljas ja ta n2gi suurt vaeva, et ka see alla neelata. Tuleb tunnistada, et t6eliselt, t6eliselt j2le vaatepilt. R22kisin ka loomaaiat66tajaga ja tema ytles, et see on jamajutt et see taipan, kellest varem kirjutasin, inimesi taga hakkab ajama. Et ykski madu ikka nii ei tee. ja et maod ei n2e-kuule midagi, nii et kui paigal seisad, on k6ik h2sti. Rahustav informatsioon vahetult enne vihmametsa telki elama minekut. Ok, telk on tegelikult safaritelk, uksega jne, aga siiski telk. P6nev... jube... p6nev vist ikka rohkem! :)




Eile siis s6itsime muudkui. K2igepealt Kathy autoga jaama, siis rongiga yle 2 h lennujaama, siis 2,5 h lennukiga Cairnsi ja siis hosteli autoga hostelisse. Cairns on imearmas. Kui varem oleksime teadnud, oleksime vist Austraalias 2 n2dalat veetnud, sellest n2dala Cairnsi ymbruses ja teiseks oleksime v6tnud reisi kesk-Austraaliasse Uluru kalju juurde. Nojah, aga tead sa siis k6ike enne. Tore on ikka olnud. Ja paganama kallis :) Aga Cairns... soe, linnud laulavad, majad on madalad, rohelust on palju, hinnad on niiii palju soodsamad, rahvas on 6htuti v2ljas...M6nus!




T2na ajasime asju. Kuna Henri prillid olid juba n2dal aega katki ja k6ik Kullaranniku optikad tahtsid Henri raamid Cairnsi parandusse saata. Tundub, et terve Austraalia peale on ainsad sellised spetsialistid siin. V6tsime siis aadressi ja vantsisime t2na hommikul yle 30 kraadises kuumuses kohale. Tuleb tunnistada, et Mann pidi otsad andma, ta pole ju harjunud sellise kuumaga. Muudkui vingus ja virises, nuttis ja niuksus. Oi kui tyytu. Aga kyll ta 2ra harjub selle soojaga. Prillid andsime igatahes parandusse.




Ja siis oli meil kokku lepitud l6una restoranis Ochre, mis serveerib aborigeenide toitu, ehk bushfoodi. Oi, milline maitsete paraad. Tundmatud vyrtsid, viljad, metsikud lihad, krokodill, emu, k2nguru... Yks v6imsamaid toiduelamusi sel reisil. T2psemalt kirjutan Oma Maitses, esimene lugu ilmub k6igi eelduste kohaselt oktoobris, reisi alguse juttudega siis. Ja siis riburadapidi Austraalia ja bushfoodini.




Homme l2hme terveks p2evaks purjekaga merele, maailma pikimale korallrifile Great barrier reefile snorkeldama. J2lle p6nev. Ja siis reedel juba rendiautoga Daintree rahvusparki ja Cape Tribulationile dzungeldama. Teisip2eval edasi Hong Kongi.




Huvitavaid fakte Austraaliast... inimesed ei tea mitte midagi aborigeenidest, nende kommetest, nende uskumustest, nende toidust. Uskumatu, kuidas neid lihtsalt ei huvita. Nad oleksid nagu turistid siin maal. Natuke kurb on vaadata. Metsikult paljud abielud on lahutatud. Me ei tea vist yhtki inimest senini siin, kes poleks lahutatud v6i kes poleks lahutatud vanemate lapsed. Ja nii uskumatu, kui see sellise elatustasemega riigi kohta ei ole, igaveseid sulisid on siin. Nimelt selles suhtes, et autorendifirmad reklaamivad end uskumatult heade hindadega, aga kui helistad, saad teada, et see kampaania2sja l6ppes, v6i seda hinda saavad ainult 3 esimest ja meie oleme endastm6istetavalt neljandad jne. Kuidagi mitte kuigi positiivsed asjad said ritta laotud... aga loodus on siin metsikult ilus, p2ikest on palju ja ilm on hea :)

Comments (7)

On 9. september 2009, kell 20:57 , evake ütles ...

Tere kallikesed, meil kõik ok, pole kaua kirjutanud, mann on nagu ise helesinisest laguunist sellel pildil-nii ilus. Tore on teada, et teil selline menüü, ma ise vist pooli asju ei suudaks suhu panna. aga kõlab huvitavalt, känguru ja krokodill:D Meil saab alondra ka nüüd aastaseks, ukerdab ringi-rekord on 20sammu ja suus on neli hammast, tuleb kohe kaks juurde üles. ilm on hetkel super, täna oli kuni 23. Alondra oli siin 2päeva palavikus, mingi viirus vist, täna parem. olge terved ja hoidke siis end usside eest, ma kardan ka neid. Kui pikk lend sinna hong Kongi on? Musid ja kallid.

 
On 10. september 2009, kell 09:02 , Anonüümne ütles ...

Austraallastel on vist nii suur rahvuslik süümekas oma kuritegude pärast, et üritavad aborigeenid oma mälust kustutada. Siiski väga imelik kui miski ei huvita.Kas te nüüd, dzunglisse minnes, peate malaariatablette sööma hakkama?Kõigile tervitused Kahupealt!

 
On 10. september 2009, kell 10:40 , Juc ütles ...

Tere evake, t6esti pole kaua kuulnud. Kuidas Alexil koolis l2heb? Alondra on siis kyll tubli juba, kas temaga on palju janti v6i toimetab rohkem ise? Lend HK-i on 12 h umbes. Aga lennufirma on hea, nii et kavatseme m6nusalt aega veeta.
Kahupea, vaat ei tea jah, miks nad siin oma maaga kokku kasvanud ei ole p2riselt. siin ei pea malaariatablette s66ma, meil praktiliselt k2rge malaariariskiga kohti teele ei j22gi kogu reisi jooksul. aga peame hammustusi v2ltima, kuna siin on denge palavikku s6imalik saada. pyyame siis v2ltida. :)

 
On 10. september 2009, kell 10:56 , Smilla ütles ...

Tere,
see maitsete paraad oleks Mauri mõnu-unenägu :D Alligaatorit julgesin ka ise maitsta, natuke hõrgum kui kanaliha. Aga igasugused putukad, prussakad, tõugud ja ämblikud jätsin Maurile.

Kuumuse osas ei saanud me alguses aru, et miks nad nii kuumaga ometi pikki riideid kannavad... siis saime teada, et päike kõrvetab-teeb haiget, mitte ei paista. Sp tulimegi tagasi heledama nahaga kui eestlased ise oma augustipäikeses.. Ema kallas kogu aeg vett ka lagipähe ja siis laia äärega müts pähe.

Dzhunglisse minnes oli meil kaasas vaid päikesekreem, mida eriti ei kasutanud, ja putukamürk, ühest Hong kongi ostukeskusest ostetud. Moskiito plaastrid olid ka lisaks - riiete peale panekuks. Jube kange lõhnaga. Küsisin ka kohalikelt, et kuidas malaariaga on, nad vastasid, et neil kellelgi pole ja nemad ei tea kedagi, kel oleks. Nii et suvaline sääsk seal õhtuhämaruses suure tõenäosusega malaariat v denget ei kanna.

Tegelikkus osutus selliseks, et putukahammustuse ma sain. Aga seda Tallinnas, Peterburi mnt mööblipoes, mesilaselt, otse kaela.
Terv
Kairi

 
On 10. september 2009, kell 11:02 , Anonüümne ütles ...

Nii põnev on lugeda ja üritada kaasa mõelda. Kuigi, arvata võib, et minu peas tekkivad kujutluspildid on kaugel tõelisusest. Ja maailm tundub kuidagi natuke pisem, nähtavasti tänu kiire transpordi olemasolule. H Saaremaalt

 
On 11. september 2009, kell 13:05 , Anne ütles ...

Tere,

nüüd sai 3 postitust järjest loetud ja virr-varr tunne jäi. Maod on ikka nii jubedad, et mul kaoks reisilust. Mann on lahe küll, et inglise keelt tonkab ja tore, et ta vahel ikka vingub ka, ikkagi laps teil ka! :) Fotod on tõesti super. Tore, et saate nüüd veidi odavamasse kohta edasi. Ja veel, kokkuvõtte tegid hea, et uusmeremaallased on sõbralikumad. Just niisugune vahetum tunne neist jäi küll.

Ikka kallid Ravilastelt

 
On 14. september 2009, kell 09:24 , Juc ütles ...

Kairi, palavus on metsik ikka t6esti. Naljakas m6elda, et p2ike on v2ljas, aga ise otsid elu eest varjulist kohta. Meil siin Cairnsis peaaegu moskiitosid polnudki, huvitav, muidu t2ielik troopika. K2isime ka 66matkal dzunglis jne. mina ka prussakaid, putukaid syya ei taha, ega need kohalikud ka ikka neid seal aasias suure r66muga ei s66.
H., see on nagu raamatu lugemnisega, et igayhel tekivad erinevad kuutluspildid.
Anne ja Ravilalased. otsisime nyyd madusid 3 p2eva ja 66d metsast aga yhtegi ei leidnud, nii et pole vist ikka nii hull see asi. ppp. homme juba t6esti aasiasse, hurraaaaa. loodan,e t teil k6ik h2sti, kui viitsid, kirjuta mis lapsed juba teevad. ja kas ise oled terve nyyd. tervitused kogu teie kallile kollektiivile!