Artur ja Mann soovivad teineteisele Head Uut ilutulestiku taustal; Kogu kamp (välja arvatud väike Karl, kes juba magas)

Sõbrad pimedas öös; järgmine soov läheb kohe teele

Ometi koos pildil; valguskiir pimedal rannal

Üks soov lennus; Kaks lihasõpra šašlõki kallal

Latern põleb; Henri kaifib üle 8 kuu tõelist šašlõkki; Suured sõbrad

Superhead 2010 aastat!!!

Pikka aega pidasime plaani, et mida selle aastavahetusega õige ette võtta. Üks variant oli külastada kuulsat kuurortit Phuketi ja sealseid eestlaseid. Teine oli käia välja kõvasti pappi ja võtta aasta vastu mõne peene hotelli aastavahetuspeol. Kolmas variant oli minna Bangkokki pidudtsema. Aga üllatuslikult ilmus välja ka neljas variant - aastavahetuspidu Hua Hini lähedasel Khao Takiab rannal koos oma uute eestlastest sõpradega. Valisime viimase ja jäime valikuga ääretult rahule.

Mõned päevad enne tähtsat päeva valisime välja ranna. Sellise, kust oleks näha linna ilutulestikku, aga kus ei oleks üleliia palju rahvast. Mõnedel meie seltskonnast oli senini meeles mõne aasta tagune aastavahetus Koh Samui rannal, mis oli rahvast pungil täis ning kus lapsed igas suunas käest rakette lasid. Seda me korrata ei tahtnud. Ostsime hunniku punutud madratseid ja patju lösutamiseks. Valgustuseks petrooliga põlevad laternad ja tegime toidud. Täiesti planeerimatult tekkis üsna kodumaine menüü - äädikamarinaadis sealihašašlõkk, sidrunimarinaadis kana, tšilli-küüslaugu marinaadis krevetid, küüslauguleivad, juustu-küüslaugu salat, värske hapukurk, ahjukartulid, hapukapsas ja kohupiimakook maasikatega. Joogiks veinist bool, rummi ja kohalikku Sang Somi. Õhtu oli väga ilus, meri oli vaikne ja mustast taevast paistis hiigelsuur ümmargune kuu, Khao Takiab mäeküljelt valvas meid soojalt valgustatud kuldne Buddha. Eriti ilusaks tegi õhtu aga taide komme aastavahetusel (enamasti küll nende endi aastavahetusel kevadel) õhku lasta suured valgest siidipaberist laternad, mille sees olev tuli nad kõrgele taevasse viib. Saatsime ka ise oma 6 laternat teele, igaüks uue aasta soovidega. Mann ja tema uus sõber Artur, pidasid hommikutundideni vastu nagu vanad peoloomad. Mõned päevad enne aastavahetust, kui nad olid juba mitmeid kordi koos mänginud, juhtud nendega seoses üks naljakas lugu. Artur ilmus oma ema juurde ja ütles: "Nüüd on otsustatud! Mina võtan Maria naiseks!". Tundub, et vanatüdrukuks meie võsuke ei jää! :)

Pidu oli vägev, nalja ja tralli kuhjaga, aga seda ma teile üksikasjalikumalt seletama siin ei hakka. Selge on aga see, et kuskil mitu tundi peale keskööd veeresime koju, kus pidu varaste hommikutundideni edasi käis! Paganama tore, et jumal eestlased lõi! Küll nad on toredad kaaslased! :)

Comments (13)

On 2. jaanuar 2010, kell 22:38 , Eva ja CO ütles ...

Head uut aastat, kullakallid päiksekiired Mann, Juc ja Henri! Nii tore, et teil vahva aastavahetus oli. Fotod on ka nii lahedad. Paistab, et teil oli tõepoolest väga mõnus olemine. Eriti kiftid on muidugi Mann ja tema tulevane abikaasa ;) Viimasel pildil, kus nad kaelakuti seisavad, on Mannil nii kaval naeratus näol ja foto järgi võiks arvata, et ta on pigem kümme, kui neli.
Ma eelmist lugu ei jõudnud kommenteerida (lugeda aga küll) ja ma ei saa märkimata jätta, et nii äge, et te taide südamed võitnud olete, sest mul jäi küll tunne, et see jõulupidu oli teie auks korraldatud ja muidugi suured tänud Manni minuga võrdlemast, olin seda lugedes uhkusest lõhkemas :) Tervitused ka Manni teisele tädi-Evale :)
Lähme homme tagasi Londonisse. Täna möllasime aga veel kodumaises lumes. Seda on nii palju, et hang on lausa köögi aknani! Ma ei mäleta, millal ma viimati selliseid lumehunnikuid nägin. Jube äge!

Hästi, hästi palju tervitusi, kallisid ja musisid! Olgu see alanud aasta parim kõigist, mis siiani olnud!
Eva-U kogu oma kambaga

 
On 3. jaanuar 2010, kell 07:08 , Juc ütles ...

Kullakallid Eva-U ja kõik see pere. No küll oli armas ja südamlik jutuke. Suured tänud. Meie oleme ka väga uhked, et Manni sinuga võrrelda annab! :) Taide jõulupidu oli tõesti naljakas, sest ka meil oli tunne, et kogu see jant on meie auks, kuigi tegelt teadsime ju küll, et päris ikka ei ole. Tõeliselt professionaalsed võõrustajad :). Lumemöll on siis küll vinge. Mann vaatas eile Talvise Peedu pilte (Mari saatis järjekordse võrratu kollaaži uue aasta tervitustega) ja ütles, et tema tahaks ka kohe lume sisse :). Kas praegu on isegi rohkem lund, kui siis, kui 2009 aasta alguses see metsik torm oli? Mõnusat kojujõudmist teile. Kas konteineritäis asju on juba ära pakitud? Kõvad kallistused ja metsikult head alanud aastat!

 
On 3. jaanuar 2010, kell 09:33 , Eva ja CO ütles ...

Nii vahva, et kohe vastu kommenteerisid :)Aitäh heade soovide eest!
Praegu on tõesti rohkem lund, kui 2009 aastal. Eile oli uudis, et meie kandis on veel ainult 2cm kõigi aegade lumepaksuse rekordist puudu ja kuna terve eilse õhtu ja öö on kogu aeg tasapisi sadanud, siis ma arvan, et see 1968 aastast pärit rekord on nüüd küll purustatud. Lumepaksus on juba ca 60cm.
Konteinerisse minevad asjad on pakitud! Eks näis, millal need ükskord kohale jõuavad. Kiiret nendega õnneks pole.

Palju tervitusi ja "kohtumiseni" juba Londonis,
Eva-U

 
On 3. jaanuar 2010, kell 09:40 , Anonüümne ütles ...

Küll on tore, et teil aasta nii toredasti algas. Vaatasin pilte ja mõtlesin, et küll need noored eestlased on ilusad inimesed.Mann oma sõbraga on hiigla vahvad. Toredat jätku alanud aastale! Kallistused Kahupealt.

 
On 3. jaanuar 2010, kell 09:42 , Anonüümne ütles ...

Head aastat! Südamest! Meil, eestlastel on õnneks komme aastavahetust väga rõõmsalt vastu võtta. Minu õde elab välisriigis, kus uus aasta saabub vaikselt ja koduselt, isegi naabreid pole kombeks õnnitleda. Kui ma oma pisikeses asulas öösel välja lähen, siis iga vastutulija peab vajalikuks kätt pihku suruda või kallistada, sõpradest rääkimata. Teil oli viimasepeal pidu ja seda oli hea lugeda. Ja igasugu lumerekordeid on Eestis tänahommikuse seisuga purustatud, lugesin just uudiseid. Minugi koduümbruses võiks praegu imelisi piltpostkaardi ülesvõtteid teha. Ilus talv on lõpuks ometi. Aga teie nautige sooja ja eksootikat, küll jõuate siin talves jälle olla. H Saaremaalt

 
On 3. jaanuar 2010, kell 17:31 , Juc ütles ...

Eva ja Co, uskumatu, see väike maailm. Just kirjutasid mulle Eestist, kuidas lumme upute, ja nüüd kuulsin juba emmelt, et maandusite äsja Londonis. Ja siin ma olen keset Taid, kõike seda jälgimas :).
Kahupea, tõesti algas see aastake meie jaoks hiiglama vahvalt. Kallistused ka teile!
H., head aastat sullegi kogu südamest. Mis välisriik see küll on selline, kui saladus pole, kus uut aastat rõõmuga ei tervitata? Muidu suhteliselt tagasihoidlikud eestlased tervitavad aasta esimestel päevadel minu meelest täiesti võõraidki ja soovivad head! Küll me oleme toredad! :)Tore, et teil ilus talv on seal. Ma tellin meile järgmiseks aastaks ka ilusa valge talve, -1 kraad külma :).

 
On 3. jaanuar 2010, kell 22:41 , Anonüümne ütles ...

See riik on Kanada. Selge see, et nii suure riigi puhul võivad kombed paikkonniti väga erinevad olla, aga tema ümbruskonnas on aastavahetus rahulik kodune-tubane üritus. Isegi ilutulestikku polevat nende kandis näha olnud. H.

 
On 4. jaanuar 2010, kell 14:53 , Anonüümne ütles ...

oi kui tore on teist jälle üle veidi aja kuulda(lugeda), aitäh ilusa jõulutervituse eest! olge tublid, mammu

 
On 5. jaanuar 2010, kell 04:36 , Juc ütles ...

Tore ka teist üle pika aja kuulda, Mammu! Peatse kohtumiseni!

 
On 5. jaanuar 2010, kell 11:27 , Anonüümne ütles ...

Niii tore, et ka Teie olemas olete. Alati hea on teie seiklusi lugeda ja järjekordselt tõid need jutud palju rõõmu!
Head seiklusrikast rõõmsat uuut aastat teile!
Liisi

 
On 5. jaanuar 2010, kell 14:44 , Juc ütles ...

Nii tore, Liisi, et oma seikluste ja lugudega rõõmu toome! Püüame ka edaspidi! :)

 
On 26. jaanuar 2010, kell 17:59 , Anonüümne ütles ...

Tere ja head seda aastat. Mina olen keegi, kes pärit Tartust ja leidsin su täna siit otsides Savoiardi küpsise retsepti. Ma arvan ,e t olen sind päris kindlasti näinud Tartus kergejõustiku trennis, Juta. Mina käisin Kersti Viru grupis nimi oli siis Elizabeth Erik. Igatahes ootan oma meest praegu Tai reisilt tagasi ja tahtsin talle siis teha ühte Tiramisu kooki. Kuigi see mangodega sinu oma nägi super lahe välja, kahjuks elan ise Norras ja sellises väikses kohas, kus pole tihti häid mangosid saada. Ja siis seda kooki nähes tekkis huvi..mm kes ja kus sa selline oled ...ja leidsin selle ümbermaailmareisi kirjelduse vau...super tublid olete!! Soovin teile jõudu, jaksu ja palvetan, et Jumal teid hoiaks ja kaitseks sellel lahedal unistuste reisil;))

 
On 26. jaanuar 2010, kell 19:13 , Juc ütles ...

Oi, tere Elizabeth. Sullegi head seda aastat! Muidugi ma mäletan sind hästi. Käisime jah ühel ajal trennis. Sind on siis elu Norrasse viinud. Ka põnev! Teil on vist seal päris külm... ma usun, et siis ongi äkki tavaline tiramisu kohasem, ma pistaks ka külmaga midagi kakaost nahka :). Kas sa oled muidu ka suur kokandushuviline? Ja aitähh meie eest palvetamast!