Viimastel päevadel on Rios ilm kehv. Enamasti sajab nagu oavarrest, ülejäänud aja on lihtsalt pime ja sombune. Mis siis sellise ilmaga ikka muud teha, kui rahuldada oma kirge hea toidu vastu.

Täna hommikul võttis perenaine Vera (või "Dona Vera", nagu turukaupmehed teda hüüavad) mind kaasa Lebloni iganädalasele tänavaturule. Lihtsalt taevalik, milline valik, milline värskus ja millised värvid. Vera on sellel turul käinud juba 20 aastat, nii on tal iga kauba ostmiseks välja kujunenud "oma müüja". Kui Vera raha koju unustab, pole hullu, müüjad annavad kauba talle niisama - küll millalgi maksab.

Turulkäigu tulemusena tuli välja, et itaallase juurtega Vera ei oska risotot teha. Nii et ma õpetasin itaallasele, kuidas teha beebi-suvikõrvitsa ja suvikõrvitsaõite risotot. :)

Comments (8)

On 13. juuni 2009, kell 07:48 , Anonüümne ütles ...

Mõnedele asjadele oskan ma nimed anda, aga mitut pilti vaatasin lihtsalt kui kaunist värvimängu. Super! Eestis on samuti vihmane ilm, jahe ka, mistõttu igasugune värske kraami kasvamine võttis veel hoog maha. H Saaremaalt

 
On 13. juuni 2009, kell 09:38 , Anonüümne ütles ...

Tervitused Teile sinna kaugele!
Jah, Eestis,Tallinnas on ka väga vastikud jahedad pigem sügist kui suve meenutavad ilmad.
Aga need pildid teevad ikka jubedalt kadedaks küll---tahaks ka niiiiiiii väga sinna. Õnneks teie superkirjutised leevendavad natukenegi seda. Jõudu ja jaksu teile pikal ja huvitaval reisil.
Jane

 
On 14. juuni 2009, kell 02:41 , Juc ütles ...

H., nii kahju et teil seal j2lle kehv suveilm on. loodetavasti ei hakka see alati nii nyyd olema, eelmine aasta oli ju puhta kohutav.
Jane, nii tore, et meie kirjutistest veidi leevendust leiad. suured t2nud heade soovide eest.

 
On 14. juuni 2009, kell 21:42 , Unknown ütles ...

Tervitused! Nagu eelnevadki kirjutajad maininud, sajab meilgi siin Tartus nagu oavarrest ja nii on juba mitu head päeva olnud; täna kisub veel jahedamaks ka...Eile oli siis ka Tartu laulupidu ja nagu ikka kombeks õnnistas taevataat seda päeva pideva sajuga. Käisime ka kohal, kuna Tormi ka esines; vaatamata kehvale ilmale, oli rahvast tohutult kohal, aga muidu on laulupeod ikka toredad ja Tartu oma eriti kodune.
Mul endiselt tööl väike koormus ja paljud päead veedan lihtsalt kodus toimetades; no küll on mõnus. Täna vaatasin ka o tähega suhtlusportaalis, et Anx väikse pliksi pildi ka üles pannud, nimeks Laura; sel aastal vist ühist katsikut sinna ei toimu...kuna Sina ju puudu...
Teie elu seal igati mõnus, tahaks ka:)
Toredat reisijätku ja päikest!
Jätkan endiselt teie blogi tsekkamist:)Varem pole kellegi reisiblogi niimoodi jälginud:)
Merlin

 
On 15. juuni 2009, kell 00:55 , Kairit ütles ...

Tere Juta & CO!

Meie ka teie fännid, räägin Jaan Robertile Manni tegemistest ja ta kuulab huviga, aga ei kommentaari :)
Sa oled ikka päris kirjanik kohe.
Ootame uusi jutte!
Palju tervisi,
Kairit ja mehed

 
On 15. juuni 2009, kell 04:36 , Juc ütles ...

Merlin, tore sind siin n2ha. kodus toimetada on ka kaif, nii et sinu elu ka m6nus. ilmaga on teil kyll hullud lood, hirm tuleb peale,et kas nyyd hakkabki nii olema. igatahes, j6udu sulle ja head kaasaelamist.
Kairit, sind ka v2ga vahva siin n2ha. Mann tervitab Jaan Robertit ja k2seb edasi 6elda, et ta tahaks Jaaniga kindasti m2ngida veel ja kohtuda peale reisi. :) Loodetavasti l2heb sul endal ka k6ik ilusti ja ootame siis h2id uudiseid. aa, ja ait2hh komplimendi eest ka :)

 
On 15. juuni 2009, kell 10:39 , evake ütles ...

Tervitused ka meie poolt!
Tõesti lahedad pildid, kahjuks on ainult osad tuttavad:) Eile alondra hõikas ja mina ütlesin aksule, et mine vaata, ta hõikas sind ja aksu ütles, et ei sa kuulsid valesti ta hõikas manni:):)?! ta vist igatseb teda....arvas alex. Meil on suht palju ka siin sebimist, kairet tütrel tuleb sünna, siis mõned lõpetamised, siis Kadi pulm on laupäeval ja siis jaanipäev. Alguses mõtlesime paatidega minna jaani pidama aga lubab ikka vihma ja kus sa siis ikka lähed, eks näis. Eile tegime sauna ja nagu ikka pühapäev. Meil on telekas katki juba nädal aega, nii naljakas on õhtuti raadiot kuulata, mitte et ma suur telekafänn oleks aga kuidagi harjumatu. Vot nii on see meie ilmaelu:) Alex joonistab ja alodra segab teda, vaene ALex, väike teeb talle liiga:):):) olge siis mõnsad ja pilte on alati mõnus vaadata.

 
On 16. juuni 2009, kell 05:11 , Juc ütles ...

Evake, teil on jah ilmaga ikka päris hullud lood. Hirmus hakkab, äkki jääbki nüüd nii. a tegemist teil siis palju, nagu eesti suvi ikka. tervia kõiki, alexit, alondrat, lennot, vanaema, ema, isa, pruutpaari ja kõiki. Ütle Kallele ka, et las kirjutab meilile. alondrat tahaks küll näha, kindlasti tegija. mis ta juba teeb? meie nüüd paar päeva sao paolos.